Samuel Ljungblahd
Ole BØrud
Batman & Robin. Magnus & Brasse. Stig & Börje Salming. Tintin & Kapten Haddock. Nog går det att hitta framgångsrika duos, sådana som visat det yppersta av excellens inom sina respektive gebit. Och här mina vänner, står vi inför "The Dynamic Duo of Blue–Eyed Soul"!
KÖP CD
Samuel Ljungblahd & Ole BØrud

Samuel Ljungblahd, som har tre solo–album i ryggen men som för många är lika bekant för sina insatser i "Let’s Dance" eller magiska ögonblick i "Så ska det låta". Ole Børud som med förra årets "Keep Movin" befäste och förstärkte sin position som Skandinavisk Kung av Västkustpop och får både japaner och sydamerikaner att gå i spin.

Dessa båda herrar slår sig nu samman om en julskiva som doftar lika mycket klassisk Motown–soul som pepparkaka, där Hammond och blåssektion är lika givna som sillen på julbordet och där deras suveräna röster glimmar lika klara som stjärnan i julgranens topp. Ett hallelujah moment av soul, rhythm & blues, pop och gospel!

Låtmaterialet är också noga utvalt; här finns förstås några av de givna klassikerna som "Silent night" och "Away in a manger" (hela albumet är på engelska), personliga favoriter som Harry Connick jr’s "I pray on Christmas" och Richard Pages "I always cry at Christmas" men också varsin egenskriven låt i samma anda. Musikerna på plattan består av ett (mestadels) norskt all–star team med producenten Ruben Dalen i spetsen.

Samuel Ljungblahd & Ole BØruds
julturné i Sverige
4/12 Umeå
5/12 Örnsköldsvik
6/12 Linköping
7/12 Örebro
8/12 Jönköping
9/12 Malmö
10/12 Stockholm
DISTRIBUTÖR
Naxos Sweden AB
Att:
Samuel Åhl
Krypton gatan 6
703 74 Örebro
Tel:
019-20 68 58
Fax:
019-20 68 65
PRESSKONTAKT
Lindéh&Lindholm Management
Tomas Lindéh
Tel:
+46 708 489895