Classical Music Home

Welcome to Naxos Records

Email Password  
Not a subscriber yet?  
Keyword Search
 in   
 Classical Music Home > Naxos Album Reviews

Album Reviews 
See latest reviews of other albums...


Peter Dürrfeld
Kristeligt Dagblad, September 2016

Her får man Mozarts tre bedste violinkoncerter—der er bred enighed om, at det er nr. 3, 4 og 5 (KV 216, 218 og 219 i hhv. G–dur, D-dur og A-dur)—samlet på én cd i in lydkvalitet og med en fremragende violinist som solist, bakket op af det velspillende norske kammerorkester. Det lyder ikke dårligt, og det er bestemt ikke dårligt. Det forbehold, læseren nok aner med denne indledning, har noget med de valgte tempi at gøre. Nordmanden Henning Kraggerud er sprængfuld af musikalitet og stilsans, men han har også travlt.

Det medfører, ikke overraskende, navnlig i de hurtige ydersatser, at han kommer til at stresse orkestret, og selvom det ret teknisk er imponerende, at man kan alevere disse allegroer så hurtigt, får Mozarts himmelske melodier for mig at høre et noget forjaget præg over sig.

Til gengæld er de seks kadencer, Kraggerud selv har komponeret—til de to første satser i hver af de tre violinkoncerter—en fryd at høre. Her demonstrerer den norske stjerneviolinist en sikker stilfornemmelse for wienerklassikkens særlige ynde og charme. Det klædelige mådehold klæder i den grad musikken. Så kan man ainde sig med at få Mozart serveret over stok og sten—der indes musikelskere, der ligefrem foretrækker dette—er denne cd fra det dritige budgetlabel Naxos et godt valg. Og man har jo altid lov til at vende tilbage til solister som gode gamle David Oistrakh eller Anne-Sophie Mutter—for nu at nævne et par af de mere traditionelle Mozart-fortolkere. © 2016 Kristeligt Dagblad

Naxos Records, a member of the Naxos Music Group