Classical Music Home

Welcome to Naxos Records

 
Keyword Search
 
 Classical Music Home > Naxos Album Reviews

Album Reviews 
See latest reviews of other albums...

Marçal Borotau
Sonograma Magazine, February 2013

David Shifrin, clarinetista guardonat amb el Avery Fisher Prize i membre de la Societat de Música de Cambra del Lincoln Center des del 1989, ha enregistrat un repertori de música contemporània amb els seus col·legues: les germanes Kavafian, Ida i Ani, violinistes d’origen truc; la versàtil pianista americana Anne-Marie McDermott; Paul Neubauer, el reputat viola de l’Orquestra Filharmònica de Nova York; Daniel Phillips, violinista de l’Orion String Quartet i el violoncel·lista Fred Sherry, estret col·laborador del pianista i compositor de jazz Chick Corea. Tots ells acompanyats per la Chamber Music Northwest.

El compositor nord-americà Aaron Copland (1900–1990), fill d’immigrants jueus lituans, va compondre l’any 1938 el Sextet for Clarinet, Piano and String Quartet, una de les seves obres de cambra més conegudes. Aquesta obra constitueix una autentica sorpresa tant per la seva estructura com per la seva calidesa i originalitat. De fet aquest sextet(1937) és una reescriptura de la seva Short Symphony, composta l’any 1933 i estrenada per l’Orquestra Simfònica Nacional de Mèxic sota la direcció del compositor i director d’orquestra Carlos Chávez.

El trio per piano, clarinet i violoncel de Stephen Hartke, The Horse with the Lavender Eye, comissionada perla Chamber Music Society of Lincoln Center, s’inspirà en paraules i imatges fascinants d’una desconcertant varietat d’influències que el van estimular a compondre tres moviments de riques relacions intervàliques i melodies reiterades.

El segueix el Trio in Red (2001) d’Aaron Jay Kernis; aquesta obra que suggereix el color vermell en el seu mateix títol destina a la part del piano, extraordinàriament variada, un diàleg gairebé diabòlic amb el clarinet i el violoncel; un diàleg escrit en una enorme riquesa tonal.

El punt final el posa el Concert per Clarinet i Orquestra de Cambra d’Ellen Taaffe Zwilich (1939), la primera dona que va guanyar el Premi Pulitzer de música. La compositora i violinista maneja, en aquest concert constituït per quatre moviments, el llenguatge jazzistic amb una agilitat inversemblant. Taaffe coordina amb eficàcia la força rítmica i el bulliciós llenguatge melòdic amb sorprenents moviments de malenconia profunda. Destaca la seva instrumentació que, amb una lluentor precisa, aconsegueix paisatges d’originals contrastos. © 2013 Sonograma Magazine

Naxos Records, a member of the Naxos Music Group